Spara pengar när du handlar på nätet

Rabatter på nätet

Det finns väl ingen som tackar nej till rabatter? Får man ett rabatterat pris på en vara eller en tjänst så får man ju pengar över till annat. Förr om åren har man varit begränsad i sitt letande efter rabatter. Dagspress, TV-reklam och reklamutskick i posten har varit de enda sätten att få information om rabatterade priser och förmånliga erbjudanden. Med nätets framfart har prisjägarna dock fått en helt ny lekplats.

Kvinna som fått rabatt.

På nätet kan man hitta mängder av rabatter och erbjudanden. Det spelar ingen roll om det handlar om hemelektronik, resor, telefoni eller något annat. Annonseringen på nätet fokuserar mycket på rabatter och erbjudanden. Det är helt enkelt svårt för annonsörerna att synas annars. Dessutom är det givetvis en konkurrensfråga. Inom vissa branscher där e-handeln är mycket utbredd, såsom till exempel hemelektronikbranschen och klädbranschen, krävs det att man lockar kunderna med rabatter och erbjudanden för att över huvud taget få kunder. Om man inte ger kunderna något exklusivt erbjudande går de nämligen bara till nästa e-handlare för att se vad som erbjuds där.

Vad kan då rabatter på nätet handla om? Vissa typer av rabatter är desamma som de som gäller i en fysisk butik. Om det gäller en kampanj kanske e-handlaren har sänkt alla priser med 30 procent. Om det är utförsäljning av förra årets badkläder kanske säljaren sänker priset på just badkläder med upp till 50 procent. Andra typer av rabatter och förmåner finns i princip bara på nätet. Fri frakt är en typisk sådan förmån. Specialerbjudanden för nya kunder som gör sitt första köp är en annan.