Spara pengar när du handlar på nätet

Rabatter och bonusar på spel

Insättningsbonusar är ett vanligt förekommande begrepp på olika spelsajter. Väldigt enkelt uttryckt innebär det att man när man sätter in pengar får extra pengar att spela för. Dessa bonuspengar fungerar inte riktigt som ”riktiga” pengar, men kan, med lite tur, omvandlas till sådana. Man kan till exempel, naturligtvis, inte omedelbart ta ut dem, utan måste först spela för dem. Exakt hur insättningsbonusarna fungerar varierar från spelsajt till spelsajt, liksom de bonusbelopp som förekommer. Storleken varierar också enormt, från ett par hundralappar upp till tiotusentals kronor. Men när det gäller insättningsbonusar så är mer inte alltid bättre; de villkor och krav som ställs spelar också in.

Standard är att när du sätter in pengar, så matchas detta belopp, upp till en viss gräns. Ju mer du är villig att betala, desto större bonus kan du få. Men dessa bonuspengar kan som sagt inte tas ut direkt, utan måste spelas för. Och inte bara en gång, utan flera. Detta på grund av återbetalningsprocenten, det vill säga den procent av de pengar som spelas för som går tillbaka till spelarna i form av vinster. Om återbetalningsprocenten är på till exempel 90%, och du har fått tusen kronor i insättningsbonus, så kommer du efter att ha spelat för dessa tusen kronor i genomsnitt att ha vunnit 900 kronor. Därför finns något som kallas omsättningskrav. Du måste omsätta bonuspengarna ett visst antal gånger innan du kan ta ut dina vinstpengar. Om omsättningskravet är på 25 gånger, och du fått tusen kronor i bonus, måste du spela för 25,000 kronor innan du kan ta ut vinsten.

Insättningsbonusar finns i lite olika former. För att ta Nordic Bet som exempel: den första insättningen du gör efter att ha registrerat dig matchas till 100% upp till 1000 kronor. Sätt in 1000 kr, få 1000 kronor extra. Efter detta matchas sedan din första insättning varje månad till 30%, upp till 30 euro. Sätt in 100 euro, och få 30 euro extra att spela för. Det finns även möjlighet till ”elit”-bonus. Om du sätter in sammanlagt 5,000 euro under en 60-dagarsperiod, så förändras den månatliga bonusen till att matcha till 50%, upp till 100 euro.