Spara pengar när du handlar på nätet

Rabatt på resor

Alla vill väl ut och resa, åtminstone någon gång per år. För några år sedan var några veckor i Thailand högsta mode. I dag är det weekendresor till storstäder i Europa som lockar flest semesterfirare. Oavsett vilken typ av resa man vill göra är det givetvis en fördel om priset blir så lågt som möjligt. Får man ner priset på resan får man ju mer pengar över att spendera på resmålet. En bra rabatt på en resa kan göra att man kan skämma bort sig lite extra på finare restauranger eller göra någon spännande utflykt – utan att man egentligen inte betalar för det extra nöjet!

Det finns gott om rabatter på resor.

Nätet är ett paradis för den som vill hitta rabatter på resor. För det första kan man givetvis jämföra priser mellan olika flygbolag och researrangörer för att hitta den billigaste resan till just det resmål man är intresserad av. För det andra har man möjlighet att få rabatter på resor bara genom att man bokar sin resa över Internet.

Den första fördelen med resor och internet är självklar. Det finns till och med sajter som specialiserar sig på att erbjuda jämförelsetjänster. Den andra kräver kanske en förklaring. När man bokar en resa över Internet får man ofta en rabatt på någon hundralapp eller två. Det gäller särskilt charterresor. Hur kommer då det sig? Jo, en Internetbokning innebär mindre administration för researrangören. Man fyller ju i alla uppgifter själv! För att få nöjdare kunder och attrahera nya kunder gör därför researrangörerna så att de minskade kostnaderna kommer kunderna tillgodo.